Cum sa-ti faci un touchscreen!

Doua exemple de interfete touchscreen realizate acasa, la un cost redus.

In urma cu un an erau o noutate, acum par sa fie comune. Interfetele touchscreen nu numai ca devin aproape obligatorii in orice device nou care se respecta, dar incep sa fie la indemana utilizatorilor pasionati, care si le pot construi singuri.

Primul exemplu este cel al unei interfete de tip touchpad, numita de catre autorul sau, Seth Sandler, Multitouch Table. Aceasta este realizata dintr-o cutie de carton, un material pentru suprafata sensibila la atingere (hartie, sticla, plexiglas) o camera web si un software open-source de interpretare a miscarilor. Totul pentru un cost intre 5 $ si 50 $. Scopul este crearea unui pad multitouch portabil ieftin pentru testarea de software si experimente la o scara mai mica intr-un proiect mai serios de device-uri multitouch.

Dar sa lasam clipul sa vorbeasca:




In cel de-al doilea caz este vorba despre un ecran touchscreen cu diagonala de 56″, care este aproape similar cu tehnologia TouchWall, abia prezentata de catre Microsoft. Acesta este realizat dintr-un material acrilic pe post de ecran, un proiector din spate ce afiseaza imaginea pe ecran si 168 de LED-uri cu infrarosu care inconjoara ecranul cu o “panza” de lumina infrarosie, pentru interactiunea manilor cu ecranul, o camera web in infrarosu, plus software-ul de interpretare a miscarilor. Totul intr-o carcasa reconditionata de la un televior cu proiectie din spate. Costul nu este dezvaluit, dar el este probabil unul destul de redus (Microsoft vorbea in proiectul sau de sute de dolari, aici s-ar putea sa fie mai ieftin).

Iata si clipul de prezentare a ecranului:

0 comentarii: